Muistilista asiakkailleni

Tältä sivulta löytyy ohjeistukset sekä kampaamo- että valokuvausasiakkailleni. Nämä helpottavat ja nopeuttavat juhlapäivän kulkua huomattavasti. Mikäli listalta ei löydy ratkaisua kysymykseesi, minut saa aina kiinni viestillä! 

Kiitos jo ennakkoon yhteistyöstä ja onnea juhlapäiviinne 🖤 

Niina Rautiainen

Kampaamo: Kampausasiakkaat

- Ennen juhlapäivää: Voit selailla inspiraatiokuvia esimerkiksi sosiaalisesta mediasta. Voit lähettää kuvaa kampaajalle jo etukäteen katseltavaksi, jotta juhlapäivänä päästään nopeasti itse kampauksen kimppuun. 

Saavu kampaukseen puhtailla hiuksilla: Pese hiuksesi edellisenä iltana tai juhlapäivän aamuna. Voit käyttää suihkussa kaikkia shampoita ja hoitoaineita normaalisti. Älä kuitenkaan lisää suihkun jälkeen hiuksiin mitään muotoilutuotteita!

- Saavu kampaukseen kuivilla hiuksilla: Tämä nopeuttaa kampauksen tekemistä, kun kampaajan ei tarvitse alkaa kuivaamaan hiuksia, vaan pääsee suoraan kampaukseen käsiksi. Märän tukan kuivaaminen vie aina itse kampauksen tekemiseltä aikaa pois. Olethan myös selvittänyt hiukset valmiiksi.

- Pue helposti riisuttava yläosa: Mikäli juhla-asu ei ole päälläsi kampaamoon tullessa, pue päällesi sellainen vaate, mikä on helppo riisua. Mieluiten sellainen, mitä ei tarvitse riisua pään yli. Pään yli riisuttavissa toiveena venyvä kaula-aukko. Tällä varmistetaan se, ettei valmis kampaus ota osumaa vaatteita vaihdettaessa.

- Muista mukaan hiuskoristeet, mikäli ne eivät ole kampaamolla valmiiksi.

- Et tarvitse mukaasi mitään aineita tai välineitä: Mikäli itselläsi on kuitenkin jokin luottotuote tai -laite, voit ottaa sen mukaasi varmuuden vuoksi.

Kampaamo: Värjäysasiakkaat

- Saavu värjäykseen kuivilla ja pesemättömillä hiuksilla: Hiuksia ei yleisesti ottaen ole tarve pestä ennen värjäystä. Varsinkin asiakkaat, joilla on kuiva päänahka: älkää peskö hiuksianne juuri ennen värjäystä. Hiuspohjaan muodostuva öljy suojaa päänahkaa värjäyksen ajan (koskee etenkin vaalennusta) ja auttaa myös vähentämään pään kutiamista. Poikkeustapaus: Mikäli hiuksistasi löytyy reilusti muotoilutuotteita tai niiden jäämiä, suosittelen pesemään ne värjäyksen alta pois.

- Kerro allergioista etukäteen: Mikäli olet tietoinen esimerkiksi hajuste- tai ainesosa-allergioistasi, kerro niistä jo etukäteen kampaajalle. Mikäli olet joskus saanut jonkinlaisen allergisen reaktion kampaajalla, kerrothan myös tästä.

- Ethän pue värjäykseen parasta paitaasi päälle: Vaikka pikkutarkasti töitä tekeekin, joskus saattaa paitaan kuitenkin osua väriainetta. Valitsethan vaatetukseksi ennemmin vähän huonomman paidan.

Kampaamo: Ripsienpidennykset

- Saavu mahdollisimman vähäisellä silmämeikillä: Mikäli olet käyttänyt päivän mittaan vahvaa meikkiä luomissa, pesethän ne ennen ripsiaikaasi. Tämä säästää aikaa, jotta päästään nopeasti suoraan asiaan kampaamolla. Mikäli ripsiä on erittäin vähäisesti jäljellä ja olet sortunut laittamaan ripsiväriä pidennysten päälle (en erityisesti suosittele), pesethän myös nämä huolellisesti.

- Vältä tiettyjä asioita ripsien laittamisen jälkeen: Pidennyksiä tulee pestä päivittäin, jotta niihin ei kerry silmämeikkiä ja muita kuona-aineita. Pidä kuitenkin huoli siitä, että pesuaineet eivät sisällä öljyä! Öljy liuottaa liimaa, jolloin löydät hyvinkin nopeasti pidennyksesi lavuaarin pohjalta.

- Voit etukäteen selailla inspiraatiokuvia: Etenkin tullessasi ensimmäistä kertaa laittamaan ripsiä, tuntuvat varmasti oudolta kysymykset "millä kaarella ja pituudella laitetaan". Meillä on valikoimissa Klassiset ripsienpidennykset, Hybridipidennykset ja Volyymipidennykset. Voit esimerkiksi näillä hakusanoilla selata netistä mieleisesi näköisiä vaihtoehtoja inspiskuviksi ja näyttää näitä tullessasi kampaamoon. Näin päästään hyvin yhteisymmärrykseen siitä, mitä on toiveena. 

- Lisätietona jo pidempään ripsiä laittaneille: Valikoimista löytyy pääsääntöisesti pituudet 7-15mm, kaarevuudet C, CC, D, väreissä musta, ruskea + vaaleanpunainen, sininen, vihreä, lila, pinkki, punainen. Käytössä on sekä valmisviuhkat että irtokuidut. Varmistathan ennen tuloasi, mikäli toiveenasi on jotain yleisestä poikkeavaa ripseä.

- Kerro allergioista etukäteen: Mikäli olet aiemmin saanut esimerkiksi ripsiliimasta reaktiota, kerrothan siitä etukäteen. Mietitään yhdessä miten voimme toimia kohdallasi. Käytössämme on sekä perinteinen liima (etukäteen sovittava tämän käyttö) että UV LED tekniikka.

- Millä vaikutan itse ripsien pysyvyyteen: Muita pestä ja harjata ripset päivittäin oikeilla välineillä ja aineilla. Jokainen asiakas saa ripsiharjan mukaan. Kampaamolta on myös ostettavissa ripsienpidennykseen tarkoitettua pesuainetta. Vältä turhaa mekaanista rasitusta (hankaamista). Joillakin asiakkailla ripsien pysyvyyteen vaikuttavat negatiivisesti myös jatkuva saunominen ja öljyinen kasvojen iho. UV LED tekniikan ripset saa kastella heti laiton jälkeen, mutta ripsien lähettyvillä ei voi käyttää öljyisiä tuotteita. Myös UV ripset liukenevat irti öljyllä.

Valokuvausasiakkaat

- Tule kuvaukseen rennoin mielin ja iloisella asenteella: Kuvaustilanne yleisesti ottaen jännittää 95% asiakkaista. Tämä on luonnollista etenkin, kun tilanne ei ole mitenkään arkinen. Voit kuitenkin olla huoleti, kuvista tulee varmasti hyviä, vaikka "et osaisikaan poseerata" tullessasi kameran eteen. Otetaan rennosti ja nauretaan yhdessä vaikka kuvaajan oudoille työskentelyasennoille (tämä on tapahtunut monta kertaa) 🖤 Yleensä kuvauksesta jää lopuiksi myös miespuolisille asiakkaille hyvä fiilis! 

- Muista ottaa mukaasi korut ja muut rekvisiitat, joita haluat kuviin mukaan: Esimerkiksi rippikuvauksiin muista pukea rippiristi kaulallesi ja lapsikuvauksiin napata mukaan lapsen lempilelu. Ota ennemmin "liian paljon" omaa rekvisiittaa mukaan. Niistä saadaan kyllä karsittua pois tarpeen tullen. 

- Poista ylimääräiset asusteet itseltäsi ajoissa ennen kuvausta: Esimerkiksi ranteeseen jääneet ponnarit aiheuttaa editointiin ylimääräistä työtä, kun näitä poistetaan joka kuvasta. Jotta ponnareista ei jää ensimmäisiin kuviin painaumia ranteeseen, muista poistaa ne jo ajoissa ennen aloitusta. 

- Muista tarvittaessa vaihtokengät: Esimerkiksi hääkuvia otettaessa morsiamella on usein korkeat korot jalassa. Mikäli kuvia otetaan haastavassa maastossa eikä helman alta näy kengät, suosittelen ottamaan käyttöön mukavat, tasapohjaiset kengät kuvien ajaksi. Tämä helpottaa keskittymistä itse kuvaukseen, jottei kaikki keskittyminen mene seisomiseen. Kauneus edellä, mutta mikäli vaatteissa pystytään kuvauksen aikana tuomaan ripauskin lisää mukavuutta, se helpottaa kuvattavana olemista ja luonnollisten poseerausten löytämistä.

Kuvauksissa tärkeintä on yrittää rentoutua ja nauttia tilanteesta 🖤

Muista, että suurin osa kuvausasiakkaista on samassa tilanteessa: 

eivät ole koskaan ennen olleet ammattikuvaajan kuvattavana.