Monialayrittäjä, 

Valokuvaaja-Kampaaja

- Kauneutta ikuistettuna -

Minussa on aina ollut pientä perfektionistin vikaa. Harrastin nuorena ratsastusta. Tietysti kilpaillen ja valmentautuen aktiivisesti. Halusin olla oikeasti hyvä ja pärjätä siinä. Kun ryhdyn tekemään jotain, haluan tehdä sen täydellä teholla niin, ettei jälkikäteen kaduta se etten antanut itsestäni kaikkea. Ennen ratsastusta olin jo testannut kilpailun maailmaa myös uinnin ja yleisurheilun parissa. En ole koskaan ollut erityisen innostunut koulussa istuja, mutta elämän myötä olen kokenut jatkuvan itsensä kehittämisen tärkeäksi. Vierivä kivihän ei sammaloidu.

Työn ulkopuolella elämääni värittävät 10 vuotias Masa -koira, kumppani, ystävät, musiikki, kodin sisustaminen ja DIY projektit. Olen myös vapaa-ajalla menevää sorttia, enkä viihdy kauaa paikoillani. Aina on jokin projekti meneillään.

2014: 

Ylioppilastutkinto

Valmistuin lukiosta ylioppilaaksi ja jäin välivuodelle, minkä aikana olisi aikaa päättää suuntaa tulevaisuuteen. Tuon vuoden ajan tein luokan- ja erityisluokanopettajan sijaisuuksia Eurajoella. Mielessä kävi kaksi vaihtoehtoa: opiskella opettajaksi tai kampaajaksi.


2015: 

Pohdinnan jälkeen hain opiskelemaan parturi-kampaajaksi. Olinhan kuitenkin aina rakastanut letittää kavereiden hiuksia. Jo yläasteella ajattelin pa-ka opintoja, mutta hajusteallergiani vuoksi valitsin toisin. Lukion jälkeen kuitenkin päätin ottaa riskin ja lähteä alalle. Kannatti, sillä allergia ei ole estänyt työntekoa. 


2016: 

NR Hius & Kauneus

Perustin NR Hius & Kauneus yrityksen kesällä 2016 ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen, koska töille alkoi jo olla kysyntää. Aloin jo opintojen aikana tutustua yrittäjyyteen ja työllistää itseäni.


2017: 

Hiusalan perustutkinto / Parturi-kampaaja

NR Tilipalvelu

Valmistuin parturi-kampaajaksi Porin Winnovasta keväällä 2017. Opintojen aikana kävin lisäopintona myös ripsienpidennyskoulutuksen. Valmistumisen jälkeen jatkoin suoraan opiskelemaan ammattikorkeakouluun tradenomiksi. Talousopintojen myötä yritykselläni toimii nyt myös alatoiminimi NR Tilipalvelu.


2020: 

NR Visuals

Valokuvaus tuli mukaan yritykseeni nimellä NR Visuals. Olen nuoresta asti harrastanut enemmän ja vähemmän kuvaamista. Hiljalleen harrastuksesta tuli ammatti, kun kysyntä kasvoi. Olen näiden vuosien aikana saanut olla monenlaisessa tapahtumassa ja juhlassa mukana ikuistamassa hetkiä. En halunnut jättää kampaajan työtä, vaan halusin päästä harjottamaan näitä molempia ammatteja.


2021: 

Puheenjohtaja, Karvian Yrittäjät ry

Toimitusjohtaja, Willi Karvia Oy

Minut valittiin Suomen Yrittäjien paikallisyhdistyksen luottamushenkilöksi Karvian Yrittäjiin puheenjohtajaksi (2021-). Roolissani pääsen toimimaan vaikuttajana usealla tasolla. Yhtenä päivänä valvotaan yritysten etuja, seuraavana verkostoidutaan valtakunnantasolla Vaikuttajafoorumilla ja kolmantena suunnitellaan yhdistyksen järjestämää Karvia-Päivät festaritapahtumaa tulevalle kesälle.

Vuoden yrittäjän palkitseminen 2023
Vuoden yrittäjän palkitseminen 2023

Samana vuonna yritystoimintani jäi sivutoimiseksi, kun otin vastaan toimitusjohtajan paikan vieraasta yhtiöstä. Reilun puolen vuoden jälkeen jätin irtisanoutumisilmoituksen yhtiöön, jolloin päätin, että keskitän kaiken energiani omaan yritystoimintaani. Tässä kohtaa valokuvauksille alkoi sadella vielä selkeästi enemmän kyselyitä.


2023: 

Niina Rautiainen / NR Studio

Henkilöstö- ja talousjohtamisen tradenomi

Yritystoiminta alkaa kulkea kokonaisuudessaan lyhyillä ja ytimekkäillä nimillä Niina Rautiainen ja NR Studio. Se pitää sisällään NR Hius & Kauneus, NR Visuals ja NR Tilipalvelun palvelut.

Vuoden alussa tradenomiopinnot alkoivat olla loppusuoralla ja päätin lähteä jatkamaan kevyempiä opintoja ammattikorkeatutkinnon oheen. Aloitin keväällä yrittäjän ammattitutkinnon opinnot.

Toukokuussa 2023 valmistuin talous- ja henkilöstöjohtamisen tradenomiksi Satakunnan ammattikorkeakoulusta.


2024: 

Voi kerpele! -podcast

Yrittäjän ammattitutkinto (kevät 2024)

Maaliskuussa julkaistiin ystäväni Annan kanssa uusin projekti eli Voi kerpele! -podcast. Molemmille uusi juttu, joten matkan varrella ollaan opittu paljon asioita. Podcast pitää sisällään huumorilla höystettyä sattumusten muistelua. Tämä tuo mukavaa vaihtelua arkeen vakavasti otettavien roolien oheen. Ennen kaikkea tämän tekeminen on ollut hauskaa! Podcast löytyy Spotifysta nimellä Voi kerpele!


Tällä hetkellä yhdistän kampaajan ja valokuvaajan palveluita kokonaisuudeksi siten, että esimerkiksi hää- tai valmistujaispäivään pystyn tarjoamaan niin kampaajan palvelut kuin valokuvaajan palvelut samassa paketissa. Asiakaspalaute on ollut ihana ottaa vastaan: Miten helppoa on, kun hääpäivälle saa aamun hääkampauksesta illan viimeiseen hitaaseen asti palvelut samalta yritykseltä. Juuri tämä on se idea, mitä olen halunnut lähteä tavoittelemaan yritykselleni. Tulevaisuuteen on suunnitteilla laajentaa vielä lisää palvelutarjontaa.

Olen erittäin onnekkaassa tilanteessa, kun saan tehdä kahdella eri alalla töitä, joista kummastakin tykkään todella paljon. Molemmat alat on inspiroivia ja niissä pääsee kehittymään ja kehittämään sekä itseään että yritystä koko ajan. 


Esimerkkejä Valokuvaaja-Kampaaja töistä:

🖤 Hääpäivään aamulla morsiuskampaus ja loppupäivään hääjuhlan kuvaus.

🖤 Perhekuvauksiin perheenjäsenten kampaukset kuntoon ennen kuvauksia.

🖤 Valmistujaisjuhliin hiusten värjäys etukäteen. Juhlapäivänä aamulla kampaus ja loppupäivään valmistujaisjuhlan kuvaus.

🖤 Urheilujoukkuekuvaukset, joiden yhteydessä koko joukkueelle samalaiset lettikampaukset.


niina@niinarautiainen.fi


Olemme Suomen Yrittäjien jäsen

Olemme Lauhanvuori-Hämeenkangas Geoparkin jäsen